


Sastojci:
- 1 kg krumpira
- 2 srednje tikvice
- 1 glavica luka
- 500 g mljevene junetine
- 200 g šampinjona
- 1 žličica mljevene paprike
- 2 žlice pasirane rajčice
- 5 dl jogurta
- 5 jaja
- ulje
- 150 g brašna
- 150 g feta sira
- mješavina začina
Priprema:
1. Krumpir zajedno s korom skuhati, a zatim ga procijediti. Ostaviti da se ohladi, pa oguliti i narezati na kolutove.
2. Tikvice oguliti i narezati na kolutove. Zatim ih uvaljati u brašno, pa u umućena dva jaja. Peći na vrućem ulju prvo s jedne, a zatim i s druge strane dok ne porumene.
3. Luk narezati na kockice, a šampinjone na listove.
4. Na malo ulja popržiti luk, dodati mljeveno meso, te i njega kratko popržiti. Zatim, dodati šampinjone i pirjati ih dolijevajući vodu po potrebi dok meso ne omekša.
5. Pred kraj dodati pasiranu rajčicu, mljevenu papriku i začine po želji.
6. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati kolutove krumpira. Preko krumpira preliti nadjev od mesa, a zatim rasporediti pržene tikvice tako da se na krajevima djelomično preklapaju.
7. Posebno umutiti jogurt, naribani feta sir i preostala jaja, pa preliti tikvice. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ˚C dok ne porumeni.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



