


Sastojci:
- 1,3 kg purećeg bijelog mesa
- 500 g lisnatog tijesta
- 120 g tankih listova šunke
- 400 g šampinjona
- 1 glavica luka
- 2 češnja češnjaka
- 2 jaja
- ulje
- 3 žlice krušnih mrvica
- 1 žlica senfa
- 1 kocka za juhu od povrća
- mješavina začina
- sezam
Priprema:
1. Kuhinjskim koncem zavezati pureće bijelo meso tako da se formira valjkasti oblik. Začiniti ga po želji i premazati senfom.
2. Potom puretinu popržiti na vrućem ulju sa svih strana da porumeni. Zaliti vodom da meso omekša, dodati kocku za juhu od povrća i pirjati na umjerenoj temperaturi dok meso ne omekša.
3. Pirjano meso izvaditi iz tekućine i ostaviti da se ohladi.
4. Šampinjone narezati na listove, a luk i češnjak što sitnije nasjeckati.
5. Na malo ulja popržiti luk i češnjak, pa dodati šampinjone i pirjati. U ohlađene šampinjone dodati jedno jaje, krušne mrvice i začine po želji, te promiješati.
6. Lisnato tijesto istanjiti valjkom na debljinu od 3 mm. Preko njega poslagati listove šunke tako da se na krajevima preklapaju. Premazati ih smjesom od šampinjona i na nju staviti pečenu puretinu.
7. Zatim tijesto pažljivo zarolati, a krajeve podviti. Od preostalog tijesta narezati trakice i prekrižiti ih preko podloge od tijesta. Tijesto premazati umućenim jajetom i posipati sezamom. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ˚ C dok ne porumeni.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



