


Sastojci:
- 3 srednja plava patlidžana
- 150 g pljesnjivog sira
- 3 fileta pečene paprike
- 100 g cherry rajčice
- 2 žlice balzamico octa
- prstohvat češnjaka u prahu
- mješavina začina
- ulje
- sol
Priprema:
1. Plavi patlidžan zajedno s korom uzdužno narezati na listove debljine 0,5 cm. Posoliti ih i ostaviti da puste sok, a zatim popirjati na vrućem ulju s obje strane da porumene. Zatim ih izvaditi na papirnatu salvetu kako bi upili masnoću.
2. Ocijeđene listove patlidžana premazati balzamico octom i posipati češnjakom u prahu.
3. Pečenu papriku narezati na kocke 3×3 cm, a pljesnjivi sir na tanke listove.
4. Uzeti dva lista patlidžana i preklopiti ih unakrsno. Zatim na sredinu staviti list pljesnjivog sira i preklopiti ga polovicom donjeg lista patlidžana. Zatim staviti kocku pečene paprike i preklopiti gornjim listom patlidžana. Postupak preklapanja ponoviti još jednom da bi se oblikovao paketić, a zatim ga probosti čačkalicom i na nju staviti polovicu cherry rajčice. Na isti način od preostalog materijala oblikovati još paketića.
5. Paketiće poslagati u vatrostalnu posudu i kratko zapeći u pećnici da se sir otopi.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



