


Sastojci:
- 200 g integralne riže
- 150 g pečenice
- 1 glavica luka
- 80 g maslaca
- 1 juneća kocka za juhu
- ribana korica od 1/2 limuna
- 1,5 dl vrhnja za kuhanje
- 150 g sira
- 20 g parmezana
- 2 žumanjka
- mješavina začina
Priprema:
1. Juneću kocku za juhu rastopiti u 1,5 l vode i ostaviti da proključa. Potom dodati integralnu rižu i nastaviti s kuhanjem dok riža ne nabubri. Zatim ju ocijediti.
2. Luk narezati na kockice, a pečenicu na štapiće.
3. U posudi otopiti žlicu maslaca pa dodati luk i kratko popeći. Potom dodati rižu i pečenicu, doliti vrhnje za kuhanje i sve zajedno kratko prokuhati da bi višak tekućine ispario.
4. Skloniti sa štednjaka i dok je još toplo dodati umućene žumanjke, parmezan, ribanu koricu limuna, sir, preostali maslac i začine po želji te sve zajedno dobro promiješati. Gotovo jelo poslužiti toplo.
Izvor: Dobra hrana



