


Sastojci:
- 800 g fileta soma
- 3 žumanjka
- 4 dl vrhnja (biljnog)
- 5 listova medvjeđeg luka
- prstohvat češnjaka u prahu
- 1 limun
- mješavina začina
Za pohanje:
- 4 jaja
- 200 g brašna
- ulje
Način pripreme:
1. Filete soma uviti u čistu kuhinjsku krpu i tako ocijediti od viška tekućine. Zatim ih poprskati sokom od limuna i natrljati začinima po ukusu.
2. Potom ih uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i peći u vrućem ulju s obje strane dok ne porumene.
3. Posebno umutiti vrhnje, žumanjke, sitno sjeckani medvjeđi luk, češnjak u prahu i začine po ukusu.
4. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati pohane filete ribe tako da se na krajevima preklapaju. Zaliti ih pripremljenom smjesom i peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana



