


Sastojci:
- 500 g glatkog brašna
- 2 dl mlijeka
- 1 dl ulja
- sol
- 1 žličica octa
- 1 žličica griza
- 1/2 kocke svježeg kvasca
- 1 žličica šećera
- 150 g mariniranih šampinjona
- 250 g šunke
- 200 g sira
- 60 g mozzarelle
- 150 g kečapa
- 1 jaje
- sezam
- origano
Priprema:
1. U dubljoj posudi pomiješati kvasac, 1 dl mlakog mlijeka, šećer i žličicu brašna pa izmiješati i ostaviti da nadođe.
2. U posudi za miješanje pomiješati polovinu brašna, nadošao kvasac, ulje, ocat, 1 dl mlijeka, griz i malo soli po želji te promiješati. Postepeno dodavati preostalo brašno i mijesiti dok se ne dobije glatko tijesto. Zamiješeno tijesto ostaviti da nadođe.
3. Nadošlo tijesto podijeliti na dva dijela. Svaku polovicu istanjiti i oblikovati krug prema promjeru tepsije.
4. Tepsiju nauljiti i u sredinu staviti keramičku šalicu srednje veličine. Preko šalice nanijeti tijesto. Tijesto oko šalice pritisnuti rukom kako bi se priljepilo uz tepsiju, a potom ga premazati kečapom, rasporediti po njemu polovinu šunke, sira, mariniranih šampinjona i mozzarelle te posipati origanom.
5. Zatim gornji dio tijesta koji prekriva šalicu zarezati ukriž da bi se rascvjetao pa rubove presavinuti preko nadjeva, a šalicu izvaditi. Presavijene rubove tijesta premazati umućenim jajetom i posipati sezamom. Od preostalog materijala oblikovati još jednu pizzu. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ˚C dok ne porumeni.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



