


Sastojci:
- 150 g klobuka šampinjona (šeširića)
- 120 g suhe vratine
- 1,5 dl bijelog vina
- 3 češnja češnjaka
- 2 dl juhe od povrća
- 1 žličica gustina
- mješavina začina
- 40 g parmezana
Priprema:
1. Pileće bijelo meso narezati na šnicle, a potom ih istanjiti i začiniti po želji.
2. Istanjene šnicle uzdužno narezati na trake širine 4 cm.
3. Na svaku traku staviti uzdužno presavijen list suhe vratine, zatim klobuk šampinjona pa zarolati i pričvrstiti čačkalicom.
4. Oblikovane rolice peći u vrućem ulju da porumene, a potom ih zaliti bijelim vinom i pirjati na umjerenoj temperaturi dok tekućina ne ispari. Zatim ih izvaditi i ostaviti na toplom.
5. Na masnoći od mesa popeći sitno sjeckani češnjak pa dodati mješavinu gustina i juhe, začiniti po želji i kuhati dok se ne zgusne.
6. Pripremljenim umakom preliti pileće rolice i posipati ih parmezanom.
Izvor: Dobra hrana



