


Sastojci:
- 700 g svinjskog mesa od buta
- 1 poriluk
- 2 mrkve
- 150 g neslanog kikirikija
- 1 svjež krastavac
- 1 dl sojinog umaka
- 1 crvena paprika
- mješavina začina
- prstohvat đumbira
- 70 g brašna
- ulje
Priprema:
1. Svinjsko meso od buta narezati na tanje kocke.
2. Poriluk i crvenu papriku očistiti i narezati na kockice, a krastavac s korom i mrkve na polukrugove.
3. Svinjsko meso uvaljati u brašno a potom ga popeći u woku na vrućem ulju da porumeni. Zatim ga izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
4. Crvenu papriku, mrkvu i krastavce također uvaljati u brašno i popeći na vrućem ulju a potom izvaditi.
5. Kikiriki i poriluk posebno popržiti na vrućem ulju te ocijediti od suvišne masnoće.
6. Posebno pomiješati đumbir, sojin umak, 1 dl vode, jednu žličicu brašna i začine po želji pa kratko prokuhati.
7. Pržene sastojke pomiješati s pripremljenim umakom od soje te sve zajedno kratko prokuhati.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



