


Sastojci:
- 8 većih šampinjona
- 150 g mesnate slanine
- 3 dl mlijeka
- 1 žlica maslaca
- 1 puna žlica brašna
- 20 g parmezana
- 1 veća rajčica
- 1 manja brokula
- mješavina začina
- ulje, sol
Priprema:
1. Drške šampinjona odvojiti od klobuka i narezati na kocke. Mesnatu slaninu također narezati na kocke.
2. Na malo ulja popeći nasjeckane drške šampinjona, a potom dodati slaninu te i nju kratko popržiti.
3. Klobuke šampinjona posebno popržiti na vrućdm ulju.
4. Brokulu natrgati na cvjetove i skuhati u slanoj vodi.
5. Posebno otopiti maslac, a zatim dodati brašno i kratko popržiti. Postepeno dolijevati mlijeko i miješati dok se ne zgusne. Na kraju dodati parmezan i začine po želji te promiješati.
6. Klobuke šampinjona napuniti smjesom od slanine, preko nje staviti po jedan cvijet brokule i preliti bešamelom.
7. Rajčicu narezati na ploške pa na svaku staviti po jednu punjenu gljivu.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



