


Sastojci:
- 20 šampinjona srednje veličine
- 100 g tunjevine iz konzerve
- 1 kiseli krastavac
- 1/2 manje glavice luka
- 1 žličica senfa
- 1 žličica margarina
- 4 cherry rajčica
- mješavina začina, sol
Priprema:
1. Drške šampinjona odvojiti od klobuka a zatim ih kratko prokuhati u slanoj vodi.
2. Tunjevinu ocijediti od masnoće a kiseli krastavac i kuhane drške dobro ocijediti.
3. U blenderu pomiješati tunjevinu, kiseli krastavac, drške šampinjona, senf, margarin, luk i začine po želji. Sve sastojke izmiksati kako bi se dobila fina kremasta smjesa.
4. Klobuke šampinjona propržiti s obje strane na vrućem ulju.
5. Pripremljenu smjesu od tunjevine staviti u slastičarsku špricu. Zatim pomoću njega na svaki popečeni šampinjon istisnuti po malo paste.
6. Cherry rajčice narezati na kolutove pa njima ukrasiti punjene gljive.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



