


Sastojci:
- 700 g krumpira
- 250 g mesnate slanine
- 1 veća glavica luka
- 1 veza rotkvica
- 2 žlice sjeckanog peršina
- mješavina začina
- ulje
- papar
Priprema:
1. Krumpir skuhati zajedno s korom. Potom ga ocijediti i ostaviti da se ohladi pa ga oguliti i narezati na krupnije kocke.
2. Luk očistiti i narezati na kockice, a mesnatu slaninu na štapiće.
3. Rotkvice također očistiti i narezati na polukolute.
4. Na malo ulja popeći luk, a zatim dodati slaninu te i nju pržiti dok ne porumeni.
5. U odgovarajućoj posudi pomiješati krumpir, rotkvice, peršin, luk i slaninu zajedno s masnoćom u kojoj se pržila.
6. Dodati začine po želji te sve sastojke polako promiješati. Pripremljenu salatu poslužiti dok je još mlaka.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



