

Jabuke i cimet klasična su kombinacija za jesen. No što je s kruškama i cimetom? Imamo recept koji morate isprobati…
Ako nešto kod jeseni volimo, to je comfort hrana u kojoj uživamo u hladnim večerima. Tople kremaste juhe, rižota sa sezonskim namirnicama i deserti na bazi cimeta griju nas iznutra i iz vana, pa smo uvijek u potrazi za novim jesenskim receptom.
Kad govorimo o slasticama, poznata kombinacija su jabuke i cimet. Obožavamo ih u kolačima i doručcima, a još bi vam se više mogao svidjeti neočekivani spoj cimeta i kruške. Zato danas donosimo najjednostavniji recept za zapečene kruške s cimetom koji se može koristiti kao sjajna baza za slastice poput pita ili crumblea, ali se odlično uklapa i uz doručke – zobene pahuljice, grčki jogurt i orašaste plodove za obrok pun vlakana. A ako vam treba baš ekspresni desert, ove slatke zapečene kruške savršene su uz jednostavnu kuglicu sladoleda od vanilije!
Zapečene kruške s cimetom
Sastojci:
4 kruške
2 žličice smeđeg šećera
sok polovice limuna
nekoliko kapi ekstrakta od vanilije
Priprema:
Ovaj recept baziran je na četiri kruške – ako želite više, povećajte i sve ostale mjere. Za početak, zagrijte pećnicu na 190 °C i narežite kruške na polovice (ako su baš velike, može i na četvrtine) i izvadite sredine. Okrenete koricom prema dolje, kruške položite u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Prvo ih pospite cimetom, a onda pomiješajte smeđi šećer, limunov sok i ekstrakt od vanilije i prelijte ih time. Okrenite kruške, s rezanom stranom prema dolje, i pecite 20–25 minuta dok ne omekšaju. Nakon toga, izvadite kruške iz pećnice, okrenite ih prema gore i pecite još 5–6 minuta. Kad su gotove, pričekajte da se malo ohlade i spremne su za serviranje.
FOTO: Pinterest



