


Sastojci:
- 400 g tjestenine u obliku mašnica
- 300 g mascarpone sira
- 2 dl mlijeka
- 2 dl vrhnja za kuhanje
- 300 g špinata
- 20 g parmezana
- 1 češanj češnjaka
- 1 žlica brašna
- 4 žlice maslinovog ulja
- mješavina začina
- sol
Priprema:
1. Tjesteninu skuhati u slanoj vodi, a zatim je procijediti.
2. Špinat očistiti i narezati na trake, a češnjak usitniti.
3. Na maslinovom ulju popržiti brašno, dodati češnjak te i njega kratko popržiti.
4. Zatim dodati špinat i kratko popržiti.
5. Kada špinat omekša, dodati mlijeko, vrhnje za kuhanje, mascarpone sir i parmezan. Začiniti po želji pa sve zajedno prokuhati da se dobije ujednačena smjesa.
6. Kuhanu tjesteninu preliti pripremljenim umakom.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



