


Sastojci:
- 1 svinjski file
- 1 glavica luka
- 1 crvena paprika
- 250 g šampinjona
- 1 žličica senfa
- 1 veća rajčica
- 2 jaja
- 1 dl mlijeka
- 2 dl vrhnja, ulje
- 150 g sira
- mješavina začina
Priprema:
1. Svinjski file očistiti od žilica i narezati na štapiće.
2. Šampinjone narezati na listove, crvenu papriku na štapiće, a luk na režnjeve. Rajčicu narezati na kockice.
3. Na malo ulja popržiti luk, a zatim dodati meso te i njega kratko popržiti. Nastaviti s pirjanjem na umjerenoj temperaturi uz dolijevanje vode po potrebi.
4. Kada je meso napola gotovo, dodati papriku pa i nju kratko propirjati.
5. Zatim dodati rajčicu, šampinjone i začine po želji te pirjati na umjerenoj temperaturi dok meso ne omekša, a višak tekućine ne ispari.
6. U gotovo jelo dodati senf i promiješati.
7. Posebno umutiti jaja, vrhnje i mlijeko.
8. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju prebaciti smjesu od mesa. Posipati sirom i preliti mješavinom vrhnja, jaja i mlijeka. Peći u zagrijano pećnici na 200 ˚C dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana



