


Sastojci:
Za tijesto:
- 400 g glatkog brašna
- 20 g svježeg kvasca
- 2,5 dl mlijeka
- 1 jaje
- 20 g parmezana
- 70 g maslaca, sol
- 1 žličica šećera
Za nadjev:
- 1 dl vrhnja
- 250 g mozzarelle
- 150 g kulena
- 2 manje crvene paprike
- bosiljak
Priprema:
1. U dubljoj posudi pomiješati 1,5 dl mlakog mlijeka, svjež kvasac, šećer i žličicu brašna. Dobro izmiješati i ostaviti da nadođe.
2. U zdjelu za miješanje usuti polovinu brašna pa dodati nadošao kvasac, preostalo mlijeko, malo soli po želji, maslac, jaje i parmezan te dobro izmiješati. Postepeno dodavati preostalo brašno mijeseći dok se ne dobije glatko tijesto. Umiješeno tijesto ostaviti da nadođe.
3. Veću okruglu tepsiju nauljiti pa u nju nauljenim rukama prebaciti tijesto i istanjiti ga po dnu.
4. Tijesto premazati vrhnjem i posipati bosiljkom. Potom rasporediti ploške kulena, posipati ribanom mozzarellom i nasjeckanom crvenom paprikom. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



