


Sastojci:
- 2 srednja patlidžana
- 50 g riže
- 1 veća mrkva
- 1 paprika
- 100 g šampinjona
- 1 glavica luka
- 2 češnja češnjaka
- 2 dl soka od rajčica
- 1 žlica sjeckanog peršina
- 2 dl vrhnja
- 2 jaja, ulje
- mješavina začina
Priprema:
1. Patlidžane uzdužno prerezati napola, a zatim pažljivo izdubiti pulpu i narezati ju na kockice. Kratko ih blanširajte u slanoj vodi pa ih izvadite i ocijedite.
2. Rižu skuhati u slanoj vodi, a potom ju ocijediti od viška tekućine.
3. Šampinjone narezati na listove, papriku i luk narezati na kockice, mrkvu krupno naribati, a češnjak što sitnije nasjeckati.
4. Na malo ulja popeći luk i češnjak, a zatim dodati meso patlidžana, papriku i mrkvu pa kratko popeći. Potom doliti sok od rajčica, dodati peršin i začine po želji i pirjati na umjerenoj temperaturi dok povrće ne omekša.
5. Zatim dodati šampinjone i nastaviti s pirjanjem dok višak tekućine ne ispari. Nakon toga dodati rižu i promiješati.
6. Dobivenom smjesom napuniti polovice blanširanih patlidžana. Posebno umutiti jaja i vrhnje te dobivenom smjesom preliti punjene patlidžane. Poslagati ih u nauljenu tepsiju i peći u zagrijanoj pećnici oko 35 min.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



