


Sastojci:
- 4 kruha ‘francuza’
- 3 srednja krumpira
- 100 g majoneze
- 2 vezice rotkvica
- 1 crvena paprika
- 1 manja zelena salata
- 250 g domaće šunke
- mješavina začina
Priprema:
1. Kruh narezati na šnite širine 1,5 cm. Potom šnite ispeći u tosteru ili ih poslagati u pleh i sušiti na umjerenoj temperaturi dok ne porumene.
2. Krumpir zajedno s ljuskom skuhati, a zatim ga procijediti od viška tekućine i ostaviti da se ohladi. Oguliti ga i krupno naribati.
3. Potom krumpir pomiješati s majonezom, dodati začine po želji i polako promiješati.
4. Rotkvice očistiti i narezati na štapiće, a domaću šunku također narezati na štapiće. Zelenu salatu narezati na trake, a crvenu papriku na kockice.
5. Šnite kruha premazati smjesom od krumpira, a zatim staviti malo zelene salate, rotkvice, domaće šunke i kockice crvene paprike.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



