


Sastojci:
- 6 kora za pitu
- 5 hrenovki
- 3 dl jogurta
- 2 jaja
- 0,5 dl ulja
- 1/2 vrećice praška za pecivo
- 3 ravne žlice griza
- sezam, sol
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti jogurt, jaja, prašak za pecivo, ulje, griz i malo soli po želji.
2. Jednu koru za pitu premazati pomoću kuhinjske četke smjesom od jogurta. Prekriti je drugom korom i opet premazati smjesom od jogurta. Zatim duž jednog kraja kore rasporediti dvije cijele i jednu polovinu hrenovke jednu do druge, te kore pažljivo zarolati.
3. Oblikovanu rolu prerezati na 5 jednakih dijelova. Na isti način od preostalog materijala oblikovati još jednu rolu i također je narezati na manje komade.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje i poslagati u njega rolice s hrenovkama. Premazati ih preostalom smjesom od jogurta i posipati sezamom.
5. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ˚C dok ne porumene.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



