


Sastojci:
- 600 g zamrznutih žutih mahuna
- 1 veća glavica luka
- 2 češnja češnjaka
- 1 zelena paprika
- 1 veća mrkva
- 200 g pelata rajčica
- 400 g dimljenih rebrica
- 3 jaja, ulje
- 2 dl mlijeka
- 2 dl vrhnja
- komorač
- mješavina začina
Priprema:
1. Luk, mrkvu i zelenu papriku očistiti i narezati na kockice, a češnjak propasirati.
2. Dimljena rebrica narezati na krupnije kocke.
3. Na malo ulja popržiti luk i češnjak, a zatim dodati mrkvu te i nju kratko popržiti.
4. Potom dodati zelenu papriku i izgnječene pelate rajčica i mahune. Nastaviti s pirjanjem dolijevajući vodu po potrebi oko 20 minuta dok povrće ne omekša, a višak tekućine ne ispari. Pred kraj pirjanja dodati komorač i začine po želji.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti pa u nju presuti mahune. Utisnuti dimljena rebrica i preliti mješavinom mlijeka, jaja i vrhnje.
6. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ˚C dok ne porumeni.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



