


Sastojci:
- 500 g mladog sira
- 500 g tankih kora za pitu
- 180 g brašna
- 2 dl jogurta
- 2 dl gazirane vode
- 1 dl ulja + ulje za premazivanje tepsije
- 3 jaja
- 1 prašak za pecivo
- sol
Priprema:
1. U dubljoj posudi umutiti jogurt, ulje, brašno, gaziranu vodu, jaja, prašak za pecivo i malo soli.
2. Posebno izmrviti mladi sir, dodati u njega 5 žlica prethodno pripremljene smjese i promiješati.
3. U nauljenu okruglu tepsiju poslagati dvije kore za pitu, premazati smjesom od jaja i prekriti trećom korom za pitu. Zatim preko nje nanijeti malo nadjeva od sira i opet preklopiti korom. Isti postupak (kora, nadjev od jaja, kora, nadjev od sira) ponavljati dok se ne utroši pripremljen materijal, a završiti premazanom korom.
4. Pitu peći u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva C dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana



