


Sastojci:
- 400 g očišćenih lignji
- 1 glavica luka
- 2 češnja češnjaka
- 2 žlice sjeckanog peršina
- 1 mrkva
- 200 g šampinjona
- 1 žlica senfa
- 2 žlice brašna
- 1,5 l juhe od povrća
- 1 dl vrhnja
- mješavina začina
- papar
- ulje
Priprema:
1. Luk i češnjak što sitnije nasjeckati, mrkvu krupno naribati, a šampinjone narezati na listove.
2. Tijelo lignje narezati na kolutove, a krakove nasjeckati.
3. Na malo ulja popržiti luk i češnjak, a zatim dodati mrkvu te i nju kratko popržiti.
4. Potom dodati šampinjone i nastaviti s pirjanjem dok višak tekućine ne ispari. Posipati malo brašna i promiješati, a potom postepeno dolijevati juhu od povrća i ostaviti da proključa.
5. Zatim dodati lignje, senf i začine po želji pa kuhati dok svi sastojci ne omekšaju.
6. U gotovu juhu dodati vrhnje, posipati peršin i promiješati.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



