


Sastojci:
Za tijesto:
- 250 g glatkog brašna tipa 400
- 80 g kukuruznog griza (palente)
- 125 g margarina, ulje, sol
- hladne vode po potrebi
- 1 prašak za pecivo
Za nadjev:
- 30 g parmezana
- 150 g suhog vrata
- 1,5 dl vrhnja za kuhanje
- 2 jaja
- 1 crvena paprika
- mješavina začina
Priprema:
Tijesto:
1. U odgovarajućoj posudi pomiješati bijelo brašno, palentu i prašak za pecivo, pa dodati omekšali margarin i malo soli po želji.
2. Zatim dodati nekoliko žlica vode da bi se umijesilo glatko tijesto.
Nadjev:
1. Suhi vrat i crvenu papriku narezati na trake.
2. Umutiti jaja, vrhnje za kuhanje, parmezan i začine po želji.
Završni postupak:
1. Umješeno tijesto istanjiti valjkom na debljinu od 0,5 cm.
2. Kalup za tart nauljiti i posuti brašnom, a zatim dno i bočne stranice obložiti tijestom.
3. Tijesto preliti umućenom smjesom od jaja, a zatim rasporediti suhi vrat i papriku. Peći u zagrijanoj pećnici na 200ºC dok ne porumeni.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



