


Sastojci:
- 1 manja glavica cvjetače
- 2 češnja češnjaka
- 1 glavica luka
- 100 g maslaca
- 1 kocka za juhu od povrća
- 2 dl vrhnja za kuhanje
- 30 g parmezana
- 50 g bruschetta
- mješavina začina
Priprema:
1. Cvjetaču očistiti i iskidati na cvijetove, a zatim ju skuhati u slanoj vodi. Procijediti ju, a juhu u kojoj se kuhala sačuvati.
2. Luk i češnjak sitno nasjeckati i popirjati na maslacu. Nastaviti s pirjanjem dolijevajući malo vode dok luk ne omekša.
3. Pomiješati kuhanu cvjetaču, pirjani luk i malo juhe od cvjetače, te izmiksati.
4. Nakon toga dobivenu juhu pomiješati s preostalom juhom od cvjetače, dodati kocku od povrća, vrhnje za kuhanje, parmezan i začine po želji, pa prokuhati.
5. Gotovu juhu prije služenja posuti bruschettima.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



