


Sastojci:
- 1 manja glavica cvjetače
- 1 puna žlica griza
- 1 žlica soka od limuna
- 2 veće mrkve
- 1 jaje
- 1,5 dl mlijeka
- 50 g brusketa
- 2 žlice sjeckanog peršina
- mješavina začina, ulje
Priprema:
1. Cvjetaču očistiti i narezati na cvijetove, a zatim ga staviti u posudu i preliti sa 1,5 l vode. Dodati žlicu soka od limuna i začine po želji, pa kuhati dok cvjetača ne omekša.
2. Potom cvjetaču i juhu u kojoj se kuhao izmiksati.
3. Mrkvu oguliti i krupno naribati. Na malo ulja popržiti mrkvu, a zatim dodati griz te sve zajedno uz miješanje kratko popržiti. Nakon toga uliti juhu od protisnute cvjetače te sve zajedno kratko prokuhati.
4. Posebno umutiti jaje i mlijeko pa dodati u juhu pred kraj kuhanja, začiniti po želji, dodati peršin i kuhati još 3 minute. Gotovu juhu posipati brusketama.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



