


Sastojci:
- 500 g telećeg mesa od buta
- 250 g šampinjona
- 1 manji poriluk
- 1 manja glavica luka
- 4 žlice umaka od soje
- 4 žlice pikantnog ajvara
- 1 žlica sjeckanog peršina
- 1 žličica senfa, ulje
- 2 češnja češnjaka
- mješavina začina
Priprema:
1. Teleće meso narezati na štapiće, šampinjone na četvrtine, poriluk i luk na kockice, a češnjak protisnuti.
2. Na malo ulja popržiti poriluk, luk i češnjak, a zatim dodati teletinu te i nju kratko popeći da promjeni boju. Nastaviti s pirjanjem dolijevajući vodu po potrebi dok meso napola ne omekša.
3. Potom dodati šampinjone, umak od soje, ajvar, senf i začine po želji pa nastaviti s pirjanjem da svi sastojci omekšaju, a umak dobije željenu gustoću. Posipati peršinom.
4. Gotovo jelo po želji možete uviti u list slanine te poslužiti s pire krumpirom.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



