


Sastojci:
- 2 manja svinjska filea
- 250 g pilećeg bijelog mesa
- 16 tankih listova slanine
- 200 g sira
- 3 dl vrhnja za kuhanje
- 1 dl bijelog vina
- 2 dl goveđe juhe
- mješavina začina
- papar, ulje
Priprema:
1. Svinjske filee uzdužno zarezati po sredini, a zatim ih preko najlon vrećice istanjiti. Dobivene šnicle razrezati ukriž na četiri dijela tako da se od dva filea dobije osam manjih šnicli.
2. Pileće bijelo meso mora biti mljeveno, a sir krupno naribajte.
3. Šnicle začiniti po želji, a potom na svaku, prema uputama sa slike, staviti list slanine, žlicu mljevene piletine i malo sira. Bočne stranice savinuti prema sredini pa smotati u rolicu. Punjene rolice po sredini obložiti preostalim listovima slanine.
4. Nakon toga rolice pržiti na vrućem ulju da porumene sa svih strana, a potom ih zaliti bijelim vinom te pričekati dok alkohol ne ispari. Potom doliti vrhnje za kuhanje i juhu, začiniti po želji i pirjati na umjerenoj temperaturi dok se ne dobije željena gustoća.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



