


Sastojci:
- 400 g pilećeg filea
- 250 g kuskusa
- 1 rajčica
- 1 paprika
- 1/2 glavice luka
- 1 češanj češnjaka
- 100 g brusnica
- 100 g pečenih badema
- 2 žlice maslinovog ulja
- sol, papar
- listići svježe metvice
- 2,5 dl vode, ulje
Za marinadu:
- sok i ribana korica od 1/2 limuna
- 1/2 žličice kima
- 1/2 žličice cimeta
- 1/2 žličice mljevene ljute paprike
- 1/2 žličice muškatnog oraščića
- sol, papar
Priprema:
1. Piletinu narezati na štapiće dimenzije 5×1 cm, papriku, rajčicu i luk na kockice, a češnjak ispasirati.
2. Pomiješati sastojke za marinadu (sok od limuna, kim, cimet, mljevenu ljutu papriku, muškatni oraščić, sol i papar). Piletinu preliti marinadom i ostaviti je da miruje u hladnjaku sat vremena.
3. Posebno preliti kuskus proključalom vodom pa dodati brusnice, bademe i žlicu maslinovog ulja te posoliti i promiješati. Poklopiti i ostaviti neka se hladi.
4. U posudi pomiješati rajčicu, papriku i luk te preliti drugom žlicom maslinovog ulja i začiniti paprom.
5. Kada se kuskus ohladi, pomiješati ga s povrćem.
6. Na malo ulja u tavi popeći mariniranu piletinu. Pred kraj dodati češnjak.
7. Na tanjuru poslužiti kuskus s povrćem, a preko njega staviti piletinu. Sve ukrasiti listićima metvice.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



