


Sastojci:
- 10 tankih kora za pitu
- 1 kocka svježeg kvasca
- 2,5 dl mlijeka, sol
- 6 žlica brašna
- 100 g margarina
- 200 g šunke
- 100 g mariniranih šampinjona
- 350 g svježeg sira
- 2 jaja, sezam
- 1 dl vrhnja
- mješavina začina
Priprema:
1. U dubljoj posudi pomiješati mlako mlijeko, svježi kvasac, brašno, prstohvat soli i naribani margarin. Dobro umutiti da ne ostanu grudice i ostaviti da miruje 15 min.
2. Posebno pripremiti nadjev. Šunku i marinirane šampinjone narezati na kockice, mladi sir izmrviti. Pomiješati izmrvljeni sir, jaja, vrhnje, šunke i šampinjone. Dodati začine po želji i promiješati.
3. Uzeti jednu koru, pa pomoću kuharske četkice premazati je smjesom od kvasca. Zatim duž jedne stranice nanijeti tanak sloj nadjeva od šunke pa zarolati, a zatim namotati u krug da se dobije izgled puža.
Na isti način od preostalog materijala oblikovati još pužića.
4. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i poprskati ga uljem. Zatim poslagati oblikovane pužiće, premazati ih preostalom smjesom od kvasca i posuti sezamom. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumene.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



