


Sastojci:
- 2 veća svinjska filea
- 1 brokula
- 100 g šunkerice
- 100 g sira (narezanog na listove)
- 1 žlica maslaca
- 8 kriški tosta
- 4 žlice ulja
- mješavina začina, papar
Za bešamel umak:
- 100 g maslaca
- 2 žlice brašna
- 3 dl mlijeka
- muškatni oraščić, mješavina začina
Priprema:
1. Svinjski file narezati na medaljone, a zatim svaki medaljon izlupati i začiniti po želji. Brokulu skuhati u slanoj vodi i trgati na cvjetove.
2. Medaljone peći na mješavini maslaca i ulja s obje strane dok ne porumene a potom ih izvaditi iz masnoće.
3. Na krišku pečenog tosta staviti medaljon, prekriti ga šunkericom narezanom na ploške, zatim nanijeti list sira, odozgora staviti cvijet kuhane brokule i preliti bešamel umakom.
4. Vatrostalnu posudu nauljiti, poslagati pripremljene medaljone i staviti ih u pećnicu da se zapeku. Pečene medaljone poslužiti s kuhanom mrkvom.
Bešamel umak:
1. U manjoj posudi otopiti maslac te dodati brašno, kratko ga popržiti a potom doliti mlijeko miješajući cijelo vrijeme dok se masa ne zgusne.
2. Pripremljeni umak začiniti muškatnim oraščićem i mješavinom začina po želji.
Izvor: Dobra hrana



