


Sastojci:
- 30 većih šampinjona
- 1/2 poriluka
- 2 konzerve tunjevine
- 200 g pelati rajčica
- 2 žlice usitnjenog peršina
- sok od jednog limuna
- 0,5 dl ulja
- mješavina začina, papar
Priprema:
1. Oprati šampinjone i odvojiti drške, pa ih poprskati limunovim sokom kako ne bi pocnile. Poriluk i drške od šampinjona sitno narezati, tunjevinu procijediti od ulja, a pelati rajčice narezati na kockice.
2. U teflonsku tavicu uliti malo ulja, poslagati kapice šampinjona i peći na vrućem ulju sa obje strane dok ne omekšaju, zatim ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
3. U masnoću od šampinjona staviti poriluk, pa kad omekša dodati pelati rajčice i narezane drške šampinjona, začiniti po želji i pirjati dok svi sastojci ne omekšaju. Pred kraj pirjanja umješati tunjevinu i peršin. Pripremljenom smjesom puniti kapice od šampinjona.
Izvor: Dobra hrana



