


Sastojci:
Za tijesto:
- 5 žlica brašna
- 5 jaja
- 4 dl mlijeka
- sol
Za nadjev:
- 400 g šampinjona
- 2 jaja
- 2 češnja češnjaka
- 1 žličica senfa
- 1 dl kiselog vrhnja
- 300 g svježeg sira
- 40 g maslaca
- 1/2 vezice peršina
- mješavina začina
Priprema:
Tijesto:
1. U odgovarajućoj posudi razmutiti brašno sa 1 dl hladnog mlijeka, a ostatak mlijeka malo posoliti i staviti kuhati.
2. U proključalo mlijeko dodati prethodno pripremljenu mješavinu brašna i mlijeka, začiniti po želji te kuhati uz stalno miješanje dok se masa ne zgusne, a potom je ostaviti da se ohladi.
3. U ohlađenu masu umiješati jedan po jedan žumanjak, dodati bjelanjke umućene u čvrst snijeg te polako promiješati.
4. Pravokutni pleh obložiti papirom za pečenje, dodati pripremljenu masu, poravnati je i peći u zagrijanoj pećnici 25 minuta na 200 stupnjeva Celzijevih.
5. Pečeno tijesto prebaciti na vlažnu krpu i zarolati.
Nadjev:
1. Šampinjone narezati na listove, češnjak usitniti, a peršin isto sitno nasjeckati.
2. U teflonskoj tavi otopiti maslac, dodati šampinjone i pirjati ih dok ne omekšaju, a zatim ih ostaviti da se ohlade.
3. U odgovarajućoj posudi pomiješati ohlađene šampinjone, jaja, češnjak, vrhnje, senf, svježi sir i peršin, te začiniti po želji.
Završni postupak:
1. Pripremljenom nadjev premazati pečeno tijesto, zatim ga zarolati, uviti u foliju i staviti u pećnicu peći 25 minuta.
2. Pečenu roladu ostaviti da se ohladi pa ga rezati na šnite.
Izvor: Dobra hrana



