


Sastojci:
- 1 kg svinjetine od buta
- 4 mrkve
- 4 veća lista kelja
- 20 listova slanine
- 0,5 dl ulja
- 2 dl goveđe juhe
- mješavina začina, papar
Za preljev:
- 2 mrkve
- 1 celer
- 5 dl goveđe juhe
- 1 dl bijelog vina
- mješavina začina, papar, lovorov list
Priprema:
1. Svinjski but zarezati po sredini, pa ga izlupati kako bi se dobila šnicla pravokutnog oblika. Mrkvu skuhati, a kelj kratko blanširati u slanoj vodi.
2. Šniclu začiniti po želji te je prekriti listovima kelja, a po njima rasporediti kuhanu mrkvu.
3. Nadjevenu šniclu zarolati, obložiti je listovima slanine i pričvrstiti kuhinjskim koncem.
4. Pripremljenu roladu staviti u nauljenu tepsiju, preliti je goveđom juhom i poklopiti folijom, pa staviti u zagrijanu pećnicu peći. Pred kraj pečenja, skinuti foliju te vratiti u pećnicu i peći dok ne porumeni. Gotovu roladu preliti pripremljenim preljevom i poslužiti s kuhanim povrćem.
Preljev:
1. Mrkvu i celer oguliti, narezati na manje kocke, a zatim kuhati u mješavini goveđe juhe i vina.
2. Omekšalo povrće protisnuti te pomiješati s ostatkom tekućine, dodati mljeveni lovor i začiniti po želji.
Izvor: Dobra hrana



