


Sastojci:
- 200 g šunke
- 300 g mljevene junetine
- 350 g šampinjona
- 2 dl vrhnja
- 150 g sušene vratine
- 1 kora lisnatog tijesta
- 2 češnja češnjaka
- 1/2 vezica peršina
- 2 jaja
- 2 žlice ulja
- mješavina začina, papar
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi pomiješati junetinu s jednim jajetom i vrhnjem, te začiniti po želji.
2. Gljive narezati na listiće, a češnjak i peršin sitno narezati. Na malo ulja propržiti šampinjone i češnjak, dodati sitno narezan peršin, začiniti po želji i ostaviti da se ohladi. U ohlađeni nadjev dodati 1 jaje i promiješati.
3. Uzak pravokutni kalup nauljiti i obložiti ga listovima sušene vratine. U obložen kalup poredati naizmjenično nadjev od mesa, šunku i nadjev od šampinjona. Postupak ponavljati dok se ne potroši sav pripremljen materijal, završiti sa šunkom.
4. Pripremljenu tortu prekriti korom od lisnatog tijesta, pokriti folijom i staviti u zagrijanu pećnicu da se peče.
5. Pred kraj pečenja skinuti foliju, kako bi kora porumenila.
Izvor: Dobra hrana



