Ovi modeli hlača odgovaraju svakom tipu građe

by | 15 travnja, 2023
hlače koje pašu svima

U moru opcija, postoje hlače koje odgovaraju svakom tipu građe, a sjajno je što su ovi modeli ujedno i odličan izbor za svaku moguću priliku.

Marili mi za modne trendove ili ne, svi u suštini volimo ostaviti dobar dojam, a prvi korak u toj misiji najčešće je naša vanjština, odnosno garderoba. S time na umu, dobro je znati poneki stilistički trik i procijeniti koji kroj dobro stoji našoj građi tijela, a koji će možda više odgovarati nekome drugome. Kad je riječ o hlačama, u moru odabira izdvaja se nekoliko modela koji laskaju svakom tipu građe, a ujedno su i dobar izbor za najrazličitije prilike.

Neki od ovih modela ubrajaju se u klasike, pa ne čudi da njihova privlačnost ne blijedi, neovisno o aktualnim trendovima. U nastavku provjerite koje to hlače laskaju svakom obliku tijela, a potom pretražite svoj ormar – možda ih već imate!

Hlače koje odgovaraju svakom tipu građe

Hlače visokog struka

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ana Ivanović (@anaivanovic)

Hlače visokog struka najbolje naglašavaju žensku figuru. Ističu struk i kukove, i u kombinaciji s pravim gornjim dijelom u njima je poprilično lako izgledati vrhunski. Bilo da su u pitanju elegantne hlače ili traperice, hlače visokog struka zasigurno će postići da noge izgledaju duže, a figura tanja.

Pročitajte: Ova četiri modela obuće odgovaraju baš svim ženama

Klasične hlače na crtu

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli UNA (@unakrlic)

Ravne hlače na crtu najsvestraniji su izbor u garderobi. Odličan su komad za poslovne prilike, ali mogu se lako iskoristiti i za neke neformalne događaje. U pitanju je odjevni komad koji je iz godine u godinu sve popularniji te više nisu rezervirane isključivo za urede. Sada se one nose i u svakodnevnim izdanjima. Primjerice, hlače na crtu i bijela košulja klasična su poslovna kombinacija, a osim uz košulje, ovaj tip hlača nosi se i s majicama i bluzama, kao i s raznim tipovima obuće – od salonki i loaferica do tenisica.

 

Hlače širokog kroja

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Charlotte Emily Sanders (@charlotteemilysanders)

Iako danas ponosno pokazujemo svoje tijelo onakvo kakvo ono jest, i ne zamaramo se eventualnim “nesavršenostima”, ako nešto ponekad ipak poželite prikriti, možete se osloniti na široke hlače. Prilično su raznovrsne i možete ih kombinirati s bilo kakvim gornjim dijelom, kratkim majicama, dužim jaknama, sakoima, košuljama…

Pročitajte: 5 savjeta kako kupiti bezvremensko i savršeno žensko odijelo

 

Cargo hlače

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ena Luna (@enaluna)

Iako se mnogi ne bi složili s tvrdnjom da su cargo hlače namijenjene svim oblicima tijela, to je ipak istina. Činjenica je da treba pronaći pravi model, ali cargo hlače u suštini će laskati i punijim djevojkama, i mršavicama, i užim bokovima, i onim širim… Trenutačno su vrlo moderne, a jednako se dobro slažu s majicama kratkih rukava i sakoima, kao i s hoodie majicama te košuljama.

 

Hlače flare modela i visokog struka

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Fleur (@fleurraffan)

U pitanju je model koji asocira na sedamdesete. Ovaj komad definitivno je zauzeo svoje mjesto među popularnim modnim trendovima, a volimo ga jer je vrlo zahvalan za sve oblike tijela. Ako ste vitki, istaknut će vašu liniju, a ako imate zaobljeniju građu, ovaj će model vizualno izdužiti figuru.

 

Traperice

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Michelle (@beautyandtheblog)

Već desetljećima traperice su broj jedan lijek za sve modne probleme. Pogodne su i za svakodnevne obveze, ali i za večernje izlaske. Možete ih nositi s bilo kojim gornjim dijelom, ali i s bilo kojom obućom. Naravno, najbitnije je izabrati model koji će naglasiti upravo ono što vi želite naglasiti, ili u kojem se osjećate dobro, kao i boju koja vam najbolje stoji. Tamnije traperice sužavaju figuru, dok svjetlije postižu obrnuto.

Na kraju ovih malih modnih smjernica, nemojte zaboraviti da one nikako nisu “uklesane u kamen”. Naposljetku, najbitnije je da se vi osjećate genijalno u odjeći koju nosite bez obzira na to poklapa li se ona sa svojevrsnim “pravilima” ili ne.

Naslovna fotografija: @larissamills/Instagram