


Sastojci:
- 600 g mladog graška
- 300 g mrkve
- 1 glavica luka
- 1 žličica mljevene paprike
- 1 žlica brašna
- 4 žlice ulja
- 1 l goveđe juhe
- mješavina začina, papar
- 1 vezica kopra
Priprema:
1. Luk i mrkvu narezati na kockice, a kopar nasjeckati.
2. Na malo ulja popržiti luk, dodati mrkvu pa pirjati uz povremeno dolijevanje juhe po potrebi dok mrkva ne omekša.
3. U omekšalu mrkvu dodati grašak, te nastaviti s pirjanjem uz dolijevanje juhe.
4. Kada grašak i mrkva omekšaju, dodati kopar, mljevenu papriku i začiniti po želji.
5. Brašno razmutiti s malo vode i umiješati u varivo pred kraj kuhanja. Zatim nastaviti s kuhanjem uz povremeno miješanje dok se ne dobije željena gustoća.
Izvor: Dobra hrana



