


Sastojci:
- 8 odrezaka šarana srednje veličine
- 130 g listova dimljene slanine
- 1 kg krumpira
- 1 luk
- 500 g rajčica
- 2 paprike
- 1 dl mlijeka
- 2 žumanjka
- 1,5 dl juhe od povrća
- 0,5 dl ulja
- mješavina začina, papar
Priprema:
1. Krumpir narezati na ploške, a papriku, luk i rajčice na kocke. Odreske omotati listovima dimljene slanine.
2. U odgovarajućoj posudi pomiješati krumpir, papriku, rajčice i luk, te začiniti po želji.
3. Vatrostalnu posudu nauljiti, dno prekriti miješanim povrćem a odozgora poslagati odreske omotane slaninom, sve zaliti juhom, prekriti folijom i staviti peći u zagrijanu pećnicu dok ne omekša.
4. Pred kraj pečenja skinuti foliju, zaliti mješavinom mlijeka i žumanjaka te vratiti u pećnicu da se zapeče.
Izvor: Dobra hrana



