


Sastojci:
- 2 tikvice srednje veličine
- 2 jaja
- 100 g brašna
- 1 list oblatne
- 100 g kajmaka
- 100 g krem sira
- 100 g majoneze
- 5 kiselih krastavaca
- 100 g suhe vratine
- 100 g slanine
- 1 dl ulja
- 100 g sira
- mješavina začina, sol
Priprema:
1. Tikvice očistiti i narezati na kolutove, krastavce sitno nasjeckati, vratinu i slaninu narezati na štapiće, a sir krupno naribati.
2. Kolutove tikvica posoliti, uvaljati ih u brašno, potom umočiti u umućena jaja i na kraju ispeći na vrućem ulju sa svih strana da porumene.
3. U odgovarajućoj posudi pomiješati kremasti sir, kajmak i kisele krastavce, začiniti po želji, te pripremljenim nadjevom premazati list oblatne.
4. Preko nadjeva poredati pohane tikvice, a po njima ravnomjerno rasporediti vratinu i slaninu.
5. Nadjevenu oblatnu zarolati, premazati je majonezom i posipati sirom.
Izvor: Dobra hrana



