


Sastojci:
- 125 g maslaca
- 6 jaja
- 250 g šunke
- 1 žlica krušnih mrvica
- 500 g krumpira
- 150 g feta sira
- 2 žlice ulja
- 1 žlica brašna
- mješavina začina, papar
Priprema:
1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka, te ih umutiti u čvrst snijeg, krumpir oguliti i skuhati u slanoj vodi, a šunku sitno nasjeckati.
2. U odgovarajućoj posudi pomiješati maslac i žumanjke, zatim dodati sjeckanu šunku, mrvice, kuhani krumpir krupno nariban i snijeg od bjelanjaka, pa polako promiješati i začiniti po želji.
3. Pravokutnu tepsiju nauljiti, posuti brašnom, te uliti pripremljenu smjesu i peći u zagrijanoj pećnici dok ne porumeni.
4. Pečeni kolač ostaviti da se ohladi, narezati ga na kocke i posipati ribanim feta sirom.
Izvor: Dobra hrana



