


Sastojci:
- 500 g tankih kora za gibanicu
- 3 poriluka
- 6 kuhanih krumpira
- 3 dl kiselog vrhnja
- 4 jaja
- 0,5 dl ulja
- 50 g maslaca
- mješavina začina, papar
Priprema:
1. Poriluk narezati na kolutove, a skuhani krumpir krupno naribati.
2. U teflonskoj tavi otopiti maslac, te dodati poriluk i peći ga dok ne omekša.
3. Tavu s poprženim porilukom maknuti sa štednjaka, dodati ribani krumpir, vrhnje i jaja, pa polako promiješati i začiniti po želji.
4. Prve dvije kore poprskati uljem, složiti jednu na drugu, te ih premazati s malo pripremljenog nadjeva, odgore preklopiti trećom korom, a zatim opet nanijeti nadjev. Isti postupak ponavljati dok se ne utroši sav materijal.
5. Nadjevene kore pažljivo zarolati, pa ih staviti u podmazanu tepsiju. Roladu peći u ugrijanoj pećnici 45 minuta na 220 °C.
Izvor: Dobra hrana



