


Sastojci:
- 4 kg brokule
- 2 kg krumpira
- 1 kg luka
- 200 g brašna
- 3 dl ulja
- 1 stručak peršina
- 1 l biljnog vrhnja
- 6 kocki za juhu
- mješavina začina, papar
Priprema:
1. Brokulu oprati, podijeliti na cvjetove i skuhati u slanoj vodi, te procijediti i ostaviti da se ohladi. Krumpir očistiti, narezati na kocke, pa skuhati i protisnuti. Kocke za juhu rastopiti u 6 l vode, a luk sitno nasjeckati.
2. U većoj posudi zagrijati ulje, dodati brašno i luk, te kratko popeći, a potom doliti pripremljenu juhu i kuhati nekoliko minuta. Zatim dodati protisnuti krumpir, kuhanu usitnjenu brokulu, doliti 6 l vode i začiniti po želji.
3. Pred kraj kuhanja umiješati biljno vrhnje.
Izvor: Dobra hrana



