


Sastojci:
Za biskvit:
- 4 jaja
- 4 žlice šećera
- 4 žlice brašna
- 1 žlica kakaa
- 2 žlice ulja
Za kremu:
- 6 jaja
- 200 g šećera
- 250 g maslaca
- 250 g kesten pirea
- 1 žličica mljevene kave
- 1 žličica ruma
- 50 grama čokolade
- 1 vrećica vanilin šećera
- 2 vrećice šlaga
Priprema:
Biskvit:
1. Umutiti bjelanjke i šećer, pa dodati žumanjke muteći cijelo vrijeme, a zatim polako umiješati kakao i brašno.
2. Pripremljenu smjesu uliti u nauljen, brašnom posipan okrugao kalup za tortu, te peći u zagrijanoj pećnici 20 minuta na 200 °C. Pečeni biskvit izvaditi iz kalupa i ostaviti da se ohladi.
Krema:
1. U odgovarajućoj posudi pomiješati jaja, šećer i vanilin šećer, te kuhati na pari miješajući cijelo vrijeme dok se smjesa ne zgusne.
2. Zgusnutu smjesu skloniti sa štednjaka, dodati čokoladu i ostaviti da se ohladi.
3. Ohlađenoj smjesi dodati pjenasto umućeni maslac, kesten pire, kavu i rum, te sve dobro izmiješati.
Završni postupak:
1. Pečeni biskvit vratiti u kalup za tortu, uliti pripremljenu kremu i ostaviti u hladnjaku dok se ne stegne.
2. Šlag umutiti prema uputama s vrećice, te premazati ohlađenu tortu i ukrasiti je po želji.
Izvor: Dobra hrana



