


Sastojci:
- 8 telećih šnicli (960 g)
- 400 g sira
- 4 lista dimljene šunke
- 3 jaja
- 150 g brašna
- 2 jušne žlice senfa
- 3 dl ulja
- 4 veća krumpira
- 100 g kečapa
- mješavina začina, papar
Priprema:
1. Teleće šnicle izlupati, sir narezati na listove, a krumpir oguliti i narezati na štapiće.
2. Istanjene šnicle začiniti po želji i premazati ih senfom. Na svaku drugu šniclu nanijeti list sira, komad šunke, pa opet sira i na kraju sve preklopiti drugom, praznom šniclom. Rubove punjenih šnicli ručno pritisnuti kako bi se slijepile.
3. Punjene šnicle uvaljati u brašno, potom u umućena jaja, te peći na vrućem ulju dok ne porumene.
4. Gotove šnicle ukrasiti kečapom. Krumpir ispeći na vrućem ulju, posoliti ga i služiti kao prilog.
Izvor: Dobra hrana



