

Sastojci:
Za biskvit:
- 5 jaja
- 5 žlica brašna
- 5 žlica šećera
- 5 redova čokolade
- 9 žlica mlijeka
- 2 žlice ulja
- 50 g mljevenih oraha
Za kremu:
- 250 g eurokrema
- 250 g maslaca
- 250 g šećera u prahu
- 100 g sjeckanih badema
- 100 g mljevenih oraha
- sok od jedne naranče
Za dekoraciju:
- 1 vrećica šlag kreme od čokolade
- 50 g čokolade
- 2 žlica ulja
Priprema:
Biskvit:
1. U dubljoj zdjeli pomiješati žumanjke, šećer, orahe i brašno. Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg, dodati prethodno pripremljenoj smjesi i polako promiješati.
2. Pripremljenu smjesu uliti u nauljen, brašnom posipan okrugli kalup za tortu i peći u zagrijanoj pećnici dok ne porumeni.
3. Pečenu koru ostaviti da se ohladi, ali je ne vaditi iz kalupa za tortu. Čokoladu otopiti s malo mlijeka i preliti preko ohlađene kore.
Krema:
1. Maslac umutiti sa šećerom u prahu, te dodati eurokrem, bademe, orahe i sok od naranče.
2. Sve sastojke dobro izmiješati, a zatim pripremljenu kremu ravnomjerno rasporediti preko kore u kalupu. Poravnati i staviti u hladnjak da se stegne.
Dekoracija:
1. Čokoladu otopiti s malo ulja i preliti preko torte.
2. Šlag pripremiti prema uputama s vrećice te njime premazati bočne stranice torte.
Izvor: Dobra hrana



