

Sastojci:
Za biskvit:
- 3 jaja
- 150 g šećera
- 1,5 dl ulja
- 1 dl mlijeka
- 100 g čokolade za kuhanje
- 3 žlice brašna
- 1 vrećica praška za pecivo
- 100 g mljevenih lješnjaka
Za kremu:
- 5 dl mlijeka
- 1 puding od čokolade
- 3 žlice šećera
- 100 g čokolade za kuhanje
- 0,5 dl jake crne kave
- 250 g maslaca
Za glazuru:
- 1 žlica maslaca
- 100 g čokolade
Priprema:
Biskvit:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti jaja i šećer, pa dodati ulje, mlijeko, otopljenu čokoladu, brašno, prašak za pecivo i lješnjake.
2. Sve sastojke dobro izmiješati, te dobivenu smjesu uliti u nauljen i brašnom posipan pleh veličine 20×30 cm i peći u zagrijanoj pećnici 40 minuta na 180 °C.
Krema:
1. Prašak za puding pomiješati s malo mlijeka i 3 žlice šećera pa dodati u ostatak proključalog mlijeka i kuhati miješajući neprestano dok se smjesa ne zgusne.
2. U topao puding umiješati otopljenu čokoladu i crnu kavu te ga ostaviti da se ohladi.
3. Maslac pjenasto umutiti i pomiješati s ohlađenim pudingom.
Završni postupak:
1. Na pečeni i ohlađeni biskvit ravnomjerno rasporediti pripremljenu kremu.
2. Čokoladu otopiti s malo maslaca i preliti preko pripremljenog kolača, pa ga rezati na kocke.
Izvor: Dobra hrana



