

Sastojci:
- 800 g puretine (bijelo meso)
- 4 lista šunke
- 200 g šampinjona
- 1 glavica luka
- 100 g maslaca
- 1 l pureće juhe
- 2 jaja
- 1/2 vezice peršina
- sol, papar
Za umak:
- 150 g naribanog hrena
- 2 dl kiselog vrhnja
- 1 dl bijelog vina
- sok od 1/2 limuna
- 1/2 vezice peršina
- mješavina začina, papar
Za prilog:
- 500 g krumpira
- 100 g maslaca
- 2 žumanjka
- mješavina začina, sol
Priprema:
1. Meso narezati na 4 filea te svaki istanjiti i začiniti po želji. Šampinjone, luk i peršin sitno narezati.
2. U teflonskoj tavi na maslacu popeći šampinjone i luk, začiniti ih po želji i ostaviti da se ohlade. U ohlađenu smjesu umutiti jaja i peršin.
3. Na istanjene pureće šnicle staviti po list šunke, zatim premazati pripremljenim nadjevom od šampinjona, zarolati i zavinuti u foliju.
4. Rolanu puretinu u foliji kuhati u juhi 30 minuta.
Umak:
1. Hren ispirjati na maslacu pa doliti vino i pirjati dok tekućina napola ne ispari. Zatim dodati kiselo vrhnje, sok od limuna i začiniti po želji.
Prilog:
1. Krumpir skuhati u slanoj vodi, protisnuti ga, pomiješati s maslacom i žumanjcima, te začiniti po želji.
2. Pleh obložiti papirom za pečenje, a pripremljenu smjesu od krumpira staviti u slastičarsku vrećicu.
3. Pomoću nje istiskivati hrpice na papir za pečenje, dok se ne potroši sva smjesa od krumpira, pa ih peći u pećnici dok ne porumene.
Završni postupak:
Kuhane pureće šnicle osloboditi od folije te ih poslagati na pladanj za posluživanje, preliti umakom od hrena i poslužiti s košaricama od krumpira.
Izvor: Dobra hrana



