

Sastojci:
Za tijesto:
- 800 g glatkog brašna tip-400
- 1 kocka svježeg kvasca
- 4 žlice maslinovog ulja
- 1 žličica soli
Za nadjev:
- 300 g sira
- 2 dl vrhnje
- 300 g šunke
- 250 g mariniranih šampinjona
- 150 ml kečapa
- 50 g zelenih maslina
- 50 g crnih maslina
- 1 žlica ulja
- origano, bosiljak
Priprema:
Tijesto:
1. U odgovarajućoj posudi pomiješati brašno i sol, te dodati ulje, malo vode i kvasac, pa ručno mijesiti dok se ne dobije gipko tijesto.
2. Od zamiješenog tijesta oblikovati 4 loptice, prekriti ih platnenom krpom i ostaviti da odstoje 60 minuta.
3. Svaku lopticu premijesiti, te tijesto razvući na debljinu od 5 mm kako bi se dobila 4 kruga promjera 25-30 cm.
Nadjev:
1. Sir naribati krupnije, šampinjone narezati na listove, a masline na kolutove.
Završni postupak:
1. Svaki krug od tijesta premazati kečapom i posipati po njemu mješavinu bosiljka i origana.
2. Polovinu premazanog tijesta prekriti šnitama šunke, nanijeti šampinjone, masline i polovinu sira, te preklopiti, a rubove dobro pritisnuti.
3. Pripremljene piroške poslagati u nauljeni pleh i peći u pećnici dok ne porumene. Zatim ih izvaditi, premazati vrhnjem i na njih posipati ostatak sira.
Izvor: Dobra hrana



