

Sastojci:
- 200 g slanine
- 200 g kiselih krastavaca
- 3 crvene pečene paprike
- 250 g trapista
- 100 g šunke
- 4 jaja
- 1 vrećica praška za pecivo
- 2 dl vrhnja
- 1,5 dl ulja
- 350 g brašna
- 1 žlica ulja
- mješavina začina, papar
Priprema:
1. Slaninu, kisele krastavce, pečenu papriku, trapist i šunku narezati na kockice.
2. U dubljoj posudi umutiti jaja, polovinu vrhnja, ulje, brašno i prašak za pecivo, te dodati nasjeckane sastojke i promiješati.
3. Pripremljenu smjesu začiniti po želji, uliti u nauljen, brašnom posipani pleh i peći u zagrijanoj pećnici dok ne porumeni.
4. Pečenu pitu ostaviti da se ohladi, pa je ukrasiti ostatkom vrhnja.
Izvor: Dobra hrana



