Vision board: Čarobna ploča za ostvarenje snova u 2022. godini

by | 1 siječnja, 2022
vision board, ploča ciljeva, ploča za vizualizaciju

Jeste li ikad pokušali svoje snove staviti na vidjelo i tako bili korak bliže tome da ti snovi postanu stvarnost? Bilo da se radi o novom cilju u karijeri, putovanju u inozemstvo ili nečem trećem – dodajte ga u svoje planove. Vision board (ploča ciljeva, snova, vizualizacije) je ploča koja je pokazatelj vaših osjećaja, želja i snova na koje biste u svakom trenutku morali razmišljati pozitivno jer ćete ih tako i lakše ostvariti. Svakodnevni pogled na njih pokazuje vaš životni smjer, a slike i vizualna pomagala su stvari koje imaju najveću moć. Sve to, dakle, mora biti složeno na jednom prekrasnom plakatu ili ploči.

Svoju verziju možete izraditi digitalno ili na papiru, ali prije svega razmislite o tome što želite prikazati. Ako to radite digitalno, dobra pomoć je Canva za grafički dizajn, ili ostanite vjerni dobrom starom komadu papira. Tada pronađite svoje resurse – internet, knjige, časopise, bilo što vas inspirira. I tada krenite – ako razmišljate o promjeni karijere, pronađite slike i informacije za koje smatrate da predstavljaju taj san i stavite ih na ploču. Ako vam je želja posjetiti određeno mjesto, potražite slike koje najbolju prikazuju vaše ciljeve putovanja.

Slobodno dodajte i motivacijske poruke, želje, citate… Sve to zajedno iznimno dobro djeluje na ljudski mozak, a podsvijest puno lakše komunicira slikama i simbolima nego riječima. Pustite mašti na volju i nemojte se sputavati, postavite si pitanja, ciljeve, a nakon što izradite svoj vision board, gledajte ga svako jutro…

Neka vam bude svojevrsni fokus  i želja za promjenom te poticaj koji možete ostvariti. Evo male inspiracije:

Pročitajte: 6 načina na koje se možete vratiti ciljevima od kojih ste odustali te početi iznova

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @creativeandbooks

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Erica Emond (@erilifeisgood)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Pink Tree Co. (@thepinktreeco)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Candy Paint (@candypainnt)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Valeria Padilla (@werapadillao)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ASCENTION (@ascentionbeautyco)

Foto: @which_way_the_wind_blows