

Sastojci:
- 300 g sira
- 250 g kajmaka
- 500 g glatkog brašna tipa-400
- 4 jaja
- 2 žumanjka
- 2 dl mlijeka
- 1 pakiranje svježeg kvasca
- 1 žličica šećera
- 1 žlica ulja
- sol, kim
Priprema:
1. U mlakom mlijeku rastopiti kvasac, šećer i malo soli, pa ostaviti na toplom da nadođe.
2. U odgovarajućoj posudi pomiješati ribani sir, brašno, jaja, kajmak i nadošao kvasac, začiniti po želji, te ručno umijesiti glatko tijesto.
3. Pripremljeno tijesto razvući na debljinu od 1,5 cm pa pomoću kalupa vaditi pogačice.
4. U nauljeni pleh poslagati pogačice, premazati ih žumanjkom i posipati kimom.
5. Ovako pripremljene pogačice ostaviti da nadođu, te ih peći u zagrijanoj pećnici dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana



