

Sastojci:
Za tijesto:
- 125 g svježeg sira
- 1 jaje
- 250 g brašna
- 1 vrećica praška za pecivo
- 5 žlica ulja, sol
Za nadjev:
- 250 g brokule
- 100 g cherry rajčica
- 250 g mariniranih šampinjona
- 2,5 dl vrhnja
- 1 žumanjak
- 2 jaja
- 200 g mozzarelle
- mješavina začina, papar, origano
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti sir, ulje i jaje pa dodati brašno, malo soli i prašak za pecivo te ručno umijesiti tijesto i ostaviti da odstoji 30 minuta u hladnjaku.
2. Brokulu očistiti, podijeliti na manje cvjetove pa blanširati u proključaloj vodi 5 minuta. Rajčicu oprati, a šampinjone procijediti.
3. Odstajalo tijesto razvući na debljinu od 3 mm. Okruglu tepsiju (promjera 26 cm) nauljiti, posipati brašnom, pa dno i stranice obložiti tijestom.
4. Posebno umutiti jaja, žumanjak i vrhnje pa dodati mozzarellu nasjeckanu na kockice, cherry rajčice, brokulu, origano i šampinjone te začiniti po želji.
5. U tepsiju obloženu tijestom uliti pripremljenu smjesu i staviti peći u zagrijanu pećnicu na 180 °C oko 45 minuta.
Izvor: Dobra hrana



